Tuesday, December 11, 2018

ტორტი “პრაღა”


2   ცალი კვერცხი-------------250   გრ. შაქარი
250   გრ. არაჟანი ან რძე---------1   ქილა შედედებული რძე
4   ს/კ კაკაო------------1   ჩ/კ სოდა ძმრით
გრ. კარაქი---------1   ცალი შოკოლადი
გრ. ფქვილი

1
ორი კვერცხის ცილით გავაკეთოთ ბეზე, შემდეგ შევურიოთ 250 გრ. შაქარი, 2 კვერცხის გული, 250 გრ. არაჟანი ან რძე (ადუღებული, გაგრილებული), ნახევარი ქილა შედედებული რძე, 2 ს.კ. კაკაო, ჭიქა ნახევარი ფქვილი (300-350 გრ.) და 1 ჩ.კ. სოდა ძმრით. მიღებული მასით უნდა გამოვაცხოთ 3 ფირფიტა. ეს მასა გავყოთ 3 ნაწილად.
2
200-250 გრ. კარაქი ავთქვიფოთ, შევურიოთ დარჩენილი ნახევარი ქილა შედედებული რძე და 2 ს.კ. კაკაო. ეს კრემი წავუსვათ ფენებს,ზემოდან კი მოვაყაროთ გახეხილი შავი შოკოლადი.

No comments:

Post a Comment